Hem » Vanlife » Vi har köpt en plåtis!

Vi har köpt en plåtis!

by Isabel
2 kommentarer

Vi har köpt en plåtis! Efter en lååång tid av funderingar, lösa planer och drömmar köpte vi för några veckor sedan en plåtis som vi ska bygga om till campervan. Jag har ju drömt om detta i flera år och plötsligt kändes tajmingen rätt. Alla våra sommarplaner har gått upp i rök på grund av corona och detta blir ett sätt för oss att kunna uppleva mer av Sverige och att kunna leva enklare när vi är på resande fot. 

Efter åtskilliga timmar på Blocket åkte vi och kikade på en bil i Skåne, som vi sedan kunde köra hem med samma eftermiddag. Sån lycka! Det blev en Renault Trafic med förhöjt tak, från 2003. 

Planen är inte att bo på heltid i vanen (inte just nu i alla fall!) men att kunna dra iväg med bilen över helgen, åka ner till mina föräldrar och ta längre turer både i Sverige under sommarsemestern känns fantastiskt! 

Vi har så smått påbörjat bygget genom att laga en plåtskada, montera bort väggar (för att till vår förtjusning upptäcka att bilens förre ägare isolerat vanen redan. Vi är medvetna om att gullfiber inte har den bästa motståndskraften mot fukt, så skulle vi bo i den året om eller om vi köpt en värsting-bil hade vi nog rivit ut den.  Dock var denna helt torr och ingen rost bakom så vi kommer låta den sitta kvar. 

I helgen som gick ägnade vi oss åt att montera taklucka och det var riktigt nervigt att såga hål i taket men det gick bra.  Nästa steg blir att läsa på ordentligt om el och bestämma vad vi behöver för setup för nästa vecka påbörjar vi projekt innertak och väggar. 

Följ gärna vårt van-bygge här på bloggen och på instagram!

You may also like

2 kommentarer

Caroline maj 29, 2020 - 13:16

Vad roligt! Jag letar bil för fullt o har också fastnat för den modellen av bil ni har köpt. Har ni mer bilder på erat bygge och sen är jag nyfiken på hur ni har tänkt er eran planlösning? Allt gott! Caroline

Svara
Isabel maj 30, 2020 - 11:37

Hej Caroline! Vad kul, vi är supernöjda med vår bil hittills :) Jag har tänkt publicera bilder från vårt bygge men inte hunnit ännu, så kika gärna in här om en stund igen! Har lite bilder på min insta så länge som du kan kika på – https://www.instagram.com/travelbug.se/ Lycka till med bil-letandet!

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.