Hem » Topplista » 7 anledningar att besöka Nya Zeeland

7 anledningar att besöka Nya Zeeland

by Isabel
4 kommentarer

Funderar du på om Nya Zeeland är värt sin hype? För mig är det ett land som har ALLT – äventyr, lugn, sol, snö, trevliga människor och framförallt, slående vacker natur.

1. För yoga och meditation

Är du intresserad av yoga och meditation is this the place to be! Det finns många yogacenter och retreats du kan besöka, både över dagen och för en längre tid. Läs om vår vistelse på Anahata Yoga här.

2. Om du är intresserad av att leva hållbart

Nya Zeeländarna har kommit långt när det gäller att leva hållbart. Många på landsbygden odlar sin egen mat, har egna djur och lever ett enkelt liv. På en del ställen vi besökte (obs ej städer) var tillgången till vatten begränsad vilket betyder att en automatiskt behöver tänka lite mer på att inte slösa. Några platser vi bodde på hade bara kallvatten i duscharna och elektriciteten stängdes av efter klockan 18 om kvällarna.

3. Nya Zeeland har något för alla, oavsett ålder

Nya Zeeland är ett perfekt resmål både för dig som är ung och reser med vänner, för ett par i medelåldern och även ett säkert resmål för dig som reser ensam. Det finns hundratals aktiviteter för den äventyrslystna – skidåkning i Queenstown, vandring på några av världens vackraste vandringsleder, fallskärmshopp och forsränning, för att nämna några.

4. Nya Zeeländarna bevarar och värnar om sin vackra natur!

Alla vandringsleder och utkiksplatser vi besökte var väldigt välskötta. Här har en respekt för naturen. Ett exempel är leave no trace festivalen Luminate, där alla tog ett gemensamt ansvar för att se till att inte naturen tog skada – till exempelvis rådde totalt eldförbud och inga glasflaskor fick föras in på festivalen. Ville du köpa mat fick du ta med dig en egen tallrik och bestick ner till food courten. När festivalen var över fanns inte ett spår av att det hade levt 3000 människor här under en hel vecka.

5. Kiwisar är ett öppet och välkomnande folk

Nya Zeeländare är varma, inbjudande och väldigt stolta över sitt land och sin kultur. De visar dig gärna runt, kommer med tips på sevärdheter och bjuder in på ett sätt som känns ovanligt i Sverige.

6. Det finns inga giftiga djur.

Ja, du hörde rätt! Till skillnad från ex. Australien finns inga giftiga djur eller insekter här. Du behöver heller inga vaccinationer för att åka hit.

7. Minimal brottslighet

Nope, i NZ vet en skillnaden på mitt och ditt. Vi bodde på många ställen där det inte var standard att låsa sina rum ens när en gick ut. Första gången vi inte fick en nyckel när vi checkade in var på ett litet yogaretreat. När jag undrade om den kanske glömts tittade han i receptionen frågande på mig och sa: “Vi har inte haft några stölder här sedan vi öppnade, om det är det du är orolig för. Men självklart, jag kan se om jag kan fixa något hänglås till ert rum om du vill?” Jag avböjde skamset. När vi campade kunde vi lägga våra telefoner på laddning i servicehusen i flera timmar och de var kvar när vi kom tillbaka. OBS på att detta såklart inte gäller alla överallt, vi kanske hade tur, vad vet jag.

You may also like

4 kommentarer

FREEDOMtravel mars 8, 2017 - 21:15

Vi älskade NZ! Ett toppenland att åka husbil i. Dessutom massor av äventyr! :)

Svara
Isabel Holm mars 14, 2017 - 19:01

Jag blev också helt frälst när vi var där! Finns ju verkligen alla sorters äventyr där och perfekt långa avstånd för en roadtrip.

Svara
Caroline mars 12, 2017 - 16:38

Kan nog vara ett resemål jag sätter upp på min bucket list…

Svara
Isabel Holm mars 14, 2017 - 18:59

Ja gör det, Nya Zeeland är väl värt ett besök :)

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.