Hem » Restips » Villa Famiglia – Italien på hemmaplan

Villa Famiglia – Italien på hemmaplan

by Isabel
1 kommentera

Här kommer ett utflyktstips om du befinner dig i Kalmar – medelhavsträdgården Villa Famiglia. Detta underbara ställe är så nära Italien en kan komma utan att lämna Sveriges gränser.

Jag ser till att göra  minst ett besök här varje sommar och extra härligt är det ju att lajva Italien när det inte är möjligt att resa dit på riktigt. Villa Famiglia består av ett vitt stenhus omgärdat av en gigantisk trädgård med olivlundar, porlande fontäner, citronträd och formklippta buskar.  På åkern runtomkring  skymtar röda lador med hästar som betar i förgrunden  – Italien och Sverige i perfekt symbios! Villan ligger i Vassmolösa, strax två mil söder om Kalmar och är väl värt en avstickare om du planerar en resa hit. 

Trots att jag är från Kalmar är Villa Famiglia en relativt ny upptäckt för mig och jag tycker att denna pärla förtjänar mer uppmärksamhet! 

lunch-villa-famiglia

Maten på Villa Famiglia

Villa Famiglia har öppet för lunch, fika och middag tisdag – söndag mellan 11:00 – 20.30. 

På menyn hittas bland annat pizzor, risotto, charkbricka och massor av goda bakverk. Dryckesmenyn innehåller klassiker som Negroni, Bellini och ett urval av vin och öl från Italien. I trädgården finns många sittplatser men vill ni säkra en plats i växthuset kan det vara bra att boka bord. 

Italiensk trädgård och försäljning av växter

Villa Famiglia erbjuder också ett handplockat sortiment av krukor, växter och trädgårdsmöbler som är direktimporterade från Italien. Växterna är helt fantastiska och hade jag haft en trädgård hade jag gjort om den till ett italienskt litet paradis direkt! 

fontan-villa-famiglia
villa-famiglia-medelhavstradgard
villa-famiglia-orangeri

Hitta till Villa Famiglia

Villan ligger på Karlskronavägen 40 i Vassmolösa. Om du tar dig hit med bil finns parkering på gården men det går också bra att åka kommunalt, bussen stannar femtio meter från huset. 
Se mer info på Villa Famiglias hemsida. 


You may also like

1 kommentera

Roadtrip i södra Sverige fokus Småland - den ultimata guiden maj 8, 2021 - 11:30

[…] Trots att jag är född i Kalmar och kallar Karlskrona för hemma blev jag helt tagen på sängen av informationen om detta lilla ställe strax söder om Kalmar Villa Famiglia. Isabel på travelbug.se berättar mer om denna Italieninspirerade plats här. […]

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.