Hem » Restips » Att tänka på om du ska hyra boende via Airbnb

Att tänka på om du ska hyra boende via Airbnb

by Isabel
0 kommentera
airbnb tips

Håller du på att researcha boendealternativ inför den stundande semestern?

Testa Airbnb! Jag älskar Airbnb-konceptet och föredrar nästan alltid ett boende hos en privatperson framför hotell. Känslan av resemålet blir mer personligt och ofta är det mer prisvärt att hyra en hel lägenhet/hus än flera hotellrum om man är många. Här kommer några tips på saker att tänka på om du hyr Airbnb-boende för första gången:

1. Var ute i god tid

De finaste husen och de med bäst läge går alltid först. Under skollov, jul och sommarmånaderna är efterfrågan som störst och har du möjlighet att åka under andra tider så kommer du ha större valmöjligheter. 

2. Hyr bara av verifierade värdar

Se till att de du hyr av har en grön bock i sin Airbnb-profil och kolla noga upp vad som gäller vid avbokning och betalning.

Tips!

Håll utkik efter sk. “superhosts” – uthyrare som har hög svarsfrekvens, många 5-stjärniga omdömen och som hyrt ut sitt boende mer än tio gånger det senaste året.

3. Läs omdömena innan du bokar

En självklarhet egentligen men många har blivit besvikna för att boendet inte motsvarade ens förväntningar. Var observant på saker du tycker är viktigt – kanske kan du leva med att badrummet såg mindre ut i verkligheten än på bilderna men det är desto jobbigare om värden inte svarar på meddelanden eller inte dyker upp med nycklarna som avtalat.

4. Utgå inte från att ett dyrare hus är bättre än ett billigare

Tänk på att de privatpersoner som hyr ut är fria att sätta sina egna priser vilket betyder att ett boende som kostar något mindre inte nödvändigtvis måste vara sämre än ett dyrare.

5. Förhandla pris om du ska hyra för en längre period

Många värdar har ett reducerat pris om en hyr ex. månadsvis och det är alltid värt att fråga! Få värdar tackar nej till en säkrad inkomst och är ofta schyssta om du tar dig tid att vara personlig.

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.