Hem » Restips » 7 anledningar till varför du borde unna dig en staycation

7 anledningar till varför du borde unna dig en staycation

by Isabel
0 kommentera

Det här med att semestra i sin egen stad är ju en rätt underskattad grej? Vi har gjort ett par gånger jag och M och varje gång slås jag över hur mysigt är. Om du har flyt och kan vara lite flexig med datum behöver det inte alls bli särskilt dyrt. Här kommer sju anledningar till varför alla borde unna sig en hemester ibland:

1. För frukosten
Att äta frukost på hotell kan ju vara något av det bästa i livet, så hotellfrulle är ju en given anledning till varför man borde unna sig en staycation då och då.

2. För att koppla av (och koppla ner!)
Lämna datorn hemma och sätt telefonen i flygplansläge. När man är på weekends är man mån om att klämma in så mycket som möjligt men på hemmaplan kan du unna dig en hel dag av att göra precis vad som faller dig in.

3. Utnyttja hotellet till max
Se till att få ut maximalt av vad hotellet har att erbjuda och unna dig en spabehandling, roomservice, ett träningspass eller njut av ett glas champagne i baren.

4. För att kunna stanna på hotellrummet en hel dag med gott samvete
Hur många gånger när vi rest har vi tänkt denna nästintill förbjudna tanke? Jag har! Det fina med staycation att det är precis vad det går ut på – att kunna stanna på hotellet en hel dag utan att få ångest.

5. För att upptäcka nya pärlor i ”din” stad
Kanske får du chans att upptäcka en ny stadsdel, ett nytt promenadstråk eller hittar ditt nya favoritcafé?

6. För att lyxa till vardagen
Staycation är ofta ett välkommet avbrott i vardagen! Välj ett flott hotell och njut av fluffiga lakan, frukostbuffé och kom bort från vardagsrutinen en stund.

7. För att kunna umgås utan måsten
Kanske kan det tyckas onödigt att lägga pengar på hotell när det lika gärna går att sova hemma – men det är ju så mycket mysigare på hotell! Hemma finns miljoner saker som kan störa myset – tvättberg, disk och en tv som ständigt pockar på uppmärksamhet.

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.