Hem » Restips » 5 appar för resande i Nya Zeeland

5 appar för resande i Nya Zeeland

by Isabel
0 kommentera

Jag är en ganska planerande person som gillar att på förhand kolla upp aktiviteter, restauranger och allmänt läsa på om mina resmål inför en resa. Det gör mig ofta lite extra respepp men så vill jag till varje pris undvika de klassiska turistfällorna. Jag har dock förstått att vissa fungerar precis på motsatt sätt och tycker att hela charmen med att resa ligger i att kunna vara spontan och se var en hamnar! Känner du inte för att lämna allt åt sitt öde finns det en hel del bra appar som hjälper dig att planera och hitta rätt! Här är några vi använde oss mycket av under våra tre månader i Nya Zeeland som jag verkligen kan rekommendera:

CAMPERMATE

campermate

Absolut bästa appen för dig som reser runt med bil i Nya Zeeland! Vi använde oss av den så himla mycket under vår resa. Den är superenkel och består i princip bara av en karta där olika nyttogrejer är utmärkta, alltifrån bensinstationer till campingplatser och matbutiker. Perfekt när du befinner dig i den Nya Zeeländska outbacken och funderar på var nästa pit stop ska bli.

Campermate går att använda offline och de olika boende-formerna är utmärkta med symboler och olika färger. Ofta finns det både reviews och kontaktuppgifter ifall en planerar att ta in på en specifik camping men vill kolla tillgängligheten innan. Det allra bästa är ändå att andra travellers har märkt ut sina favoritplatser, exempelvis en strand eller en fin utkiksplats som du inte får missa. Du kan även själv pinna en plats på kartan om du hittar ett smultronställe!

2. HOSTELWORLD

hostelworld

Om Campermate främst är för dig som campar dig igenom landet är hostelworld för dig som, ja, föredrar hostels och en riktig säng att sova i. På hostelworld kan du se recensioner från andra backpackers och jämföra boenden. Det går även att boka boendet direkt i telefonen! Ett extra himla plus för att appen är så snygg!

3. AIR NEW ZEALAND

Air New Zealand
Vi flög någon enstaka gång med inrikesflyg men detta tips är egentligen: ladda hem ditt resebolags app. Du kan också ha en för bevakning av utrikesflighter, dock vet jag inte om just Air NZ är det billigaste alternativet här men det tål ju att jämföras. Väljer du att resa med buss eller tåg (reser folk ens med tåg i Nya Zeeland?! blev osäker nu) finns det såklart motsvarigheter.

TRIPADVISOR

Alla känner väl till Tripadvisor vid det här laget och den är ju ett måste oavsett var i världen du planerar att resa. Här finns massor av tips på caféer, restauranger, sevärdheter och boenden. Jag älskar att en kan filtrera på pris! Perfekt om du backpackar och liksom vi levde på en budget.

ULMON (offlinekarta)

Nya ZeelandFör en sån som jag som har jordens sämsta lokalsinne är kartor ett måste! Alltså på riktigt, jag går vilse hela tiden. Har ingen feeling över huvudtaget och har inte sett detta som ett jättestort problem in? En offlinekarta är behändligt att alltid ha med sig i telefonen, oavsett täckning. Det finns en massa olika att välja på men denna är gratis!

 

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.