Hem » Personligt » Var jag reste under 2016

Var jag reste under 2016

by Isabel
1 kommentera

Nu när 2016 börjar gå mot sitt slut tänkte jag att det kunde vara på sin plats att summera årets resor. Eftersom jag numera jobbar heltid har det inte blivit jättemycket resande det här året jämfört med förra, men en del weekends och kortare resor har vi allt hunnit med!

Mars – Budapest

I våras var jag och min kille på långweekend i Budapest. Det var första gången för oss båda i Ungerns huvudstad men knappast den sista! Inläggen från resan hittar du här:

✎ Äta, hänga och bo i Budapest
✎ Bland ruin pubs i Budapests distrikt VII

Juni – Riga

Hit åkte jag med familjen i början av sommaren och resan var en födelsedagspresent till päronen från mig och min syster. Vi hade en del kriterier innan, nämligen att det gärna fick vara:
– Lätt att resa till
– Mysigt och där det finns något som alla kan uppskatta
– Gärna någonstans där ingen av oss varit tidigare.

Riga levde upp till alla våra förväntningar!

Läs mer:
✎ Riga på en budget – mina fem bästa tips

Juli – Italien

Den här resan hade jag velat göra hur länge som helst och är så glad att den äntligen blev av! Vi var ett kompisgäng på sex personer som under en veckas tid hyrde ett eget hus i Toscana, med pool och vinrankor i långa rader utanför dörren. Casala Le Lame var perfekta utgångspunkten för dagsutflykter till Cinque de terre, Florens och vinprovningar i regionen.

Mer om Italien:
✎ En dag i Riomaggiore
✎ Finlunch i Florens
✎ Ett måste i Toscana – besöka en vingård

Oktober – Paris

48h i paris

En spontan tjejresa till en av mina favoritstäder! I Paris var det fortfarande sensommarvärme och härligt. Vi spenderade helgen nästan uteslutande i kvarteren kring Marais – drack vin, åt god mat och rotade runt bland överfyllda klädlådor i second handbutikerna.

48h i Paris

November – Lyon

I november bar det av till Frankrike igen, denna gång till Lyon. Min syster har gjort en utbytestermin där under hösten så vi passade på att besöka henne och utforska Lyon, som visade sig vara en härlig liten stad!

Miniguide: Lyons bästa kaffe

Nästa år hoppas jag blir ett ännu bättre rese-år! Vi funderar på att åka på en längre resa och jag väger just nu mellan två alternativ;
1. Klassisk USA roadtrip längs med Highway 1 som inkluderar stopp i San Francisco, LA, Vegas och ett besök vid Grand Canyon.

2. Rundresa i Syd- och latinmerika! Är sugen på länder som Nicaragua, Kuba, Peru och Brasilien.

Har ni några tips? :)

You may also like

1 kommentera

FREEDOMtravel december 27, 2016 - 06:22

Härliga resor! Budapest och Riga är städer vi gillar. Vi har också skrivit en resumé över våra resor 2016. Har varken varit i USA eller Sydamerika, så har inga tips där…

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.