Hem » Personligt » Vår i vanen och byggplaner

Vår i vanen och byggplaner

by Isabel
0 kommentera

Vår bil står för tillfället på vinterförvaring i ett garage söder om Stockholm, men jag längtar verkligen efter att få hämta hem den. Säkrare vårtecken än att ställa på sin campervan för säsongen finns ju knappast, eller vad säger ni?

Detta blir vår tredje (!) sommar med vanen och även om vi har haft bilen ett tag nu så är det fortfarande en del småfix kvar. Nu när vi har bott i bilen har vi också förstått vilka behov vi har och hittat nya lösningar längs vägen – något som är svårt att veta i planeringsstadiet som ny camper-van ägare. Det är verkligen individuellt och det är så himla häftigt att det knappast finns en bil som är likadan?!

Planen för denna säsong är: 

  • Ett nytt portabelt kök.

Fram tills nu har vi haft ett Trangiakök som vi lagat mat på vilket ofta funkar bra men vi har insett att vi gärna skulle ha en portabel spis med två plattor så att vi inte är begränsade till att laga one-pot middagar. 

  • Sätta skåpsluckor på hyllan vi byggde förra säsongen.

Just nu har vi bara satt ett draperi för hyllplanen för att dölja hjulhuset och alla sladdar till elen, men tanken är att sätta luckor på hela framsidan av skåpet, där den övre skåpsluckan kan fällas ut och bli till ett bord.

Skåpet som det såg ut förra säsongen

Till det hittade jag ett passande bordsben som är vikbart hos campingtillbehor4u.se:

stodben-campingtillbehor4u
Finns att köpa här >>
  • Fixa bättre förvaring.

Förvaringen i en van är verkligen a och o. Det blir mycket stuvande och packande, även om jag sällan tycker att vi tar med oss mycket saker. 

Förutom det nya skåpet vi byggt har vi förvaring under sängen och ovanför förarhytten. Tanken att klä in plåten ovanför förarhytten med något tyg för att kunna stuva undan mjuka saker som filtar, täcken och kuddar. 

Förvaringen under sängen behöver verkligen struktureras, för där blir det stökigt väldigt snabbt! Här under hamnar skor, grill, tändvätska, dryck och matvaror som inte ryms i skåpen. Saker som åkt längst in är svåra att nå, så jag har lurat på att bygga upp sektioner under sängen och sätta dit trådbackar. 

Ja, det är en hel del byggplaner och projekt som cirkulerar i mitt huvud just nu men såklart ska vi ju se till att hinna ge oss ut på tur också! Dock kommer vi spendera halva sommaren i Europa (om inget oförutsett händer) så det kommer bli en kort säsong i år. 

Vart ska vi resa? 

Än så länge har vi bara gjort upp lösa planer men jag fick verkligen mersmak på Skåne när vi semestrade längs med kusten från Kalmar till Malmö i somras. 

De öppna landskapen, korta avstånden och alla pittoreska samhällen på Österlen är perfekt för vanlife. Älskade också när vi sov i Ystads hamn och kunde dricka ett glas vin till middagen på kvällen och sen traska hem och sova på under fem minuter. 

Förutom ännu en tur ner till Skåne känns Öland väldigt lockande, sen tänker jag att vi avslutar med ett par dagars festival i Blekinge i slutet på augusti. 

Vad har ni för planer?

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.