Hem » Personligt » Travel essentials + 5 saker som alltid finns i mitt handbagage

Travel essentials + 5 saker som alltid finns i mitt handbagage

by Isabel
1 kommentera

packning1

I morgon bitti åker vi till Italien! Dagen idag har ägnats åt att fixa det sista, dvs. styra upp packningen. Det är få saker som kan stressa mig mer än just att packa. Inför vår backpackerresa som inkluderade allt ifrån strandhäng i 35-gradig värme till kläder för vandring, aktiviteter, festival och vardagskläder för både sommar/höstväder sattes nerverna verkligen på prov. Då lämnade jag Sverige med 8.5 kilo i väskan men det lyckas jag sällan med nuförtiden, inte ens om det bara handlar om en weekend hehe.


Fem saker som är guld att packa med sig i handbagaget (förutom det uppenbara som plånbok/pass/mobil) och som jag aldrig reser utan är:

#1. Kamera
Jag har alltid med mig min lilla kompaktkamera, Canon Powershot G7X.

#2. Anteckningsbok + penna
Jag är en sån analog typ som hellre skriver och ritar på papper än att anteckna i telefonen. 

adapter

#3. Hörlursadapter
Något min kille brukar ta med sig som är guld om en reser två! Med denna lilla manick är det enkelt att plugga in två par hörlurar till en enhet om en vill kolla serier eller film. 

#4. Ansiktsspray
Så skönt att fräscha upp ansiktet med och tillräckligt liten för att kunna gå igenom säkerhetskontrollen. 
Jag använder denna från The Body Shop.

#5. Varma kläder!
En sjal eller extra strumpor brukar jag alltid trycka ned  handbagaget eftersom det brukar vara så kallt på flygplanen. 

kamera

Här är “min” nya kamera som jag har fått låna av mina fina svärisar! Denna ska med som ett komplement till min lille Canon och jag ska fota ALLT. Kan inte tänka mig någon bättre plats att öva kamerainställningar och fotovinklar på än Italien. 

solhatt

Bildkälla

Jag ska ge mig ut på jakt efter en solhatt också, behöver ha något som skyddar mitt nyfärgade gråa hår! Plus att jag snöat in på stråhattar för tillfället, tycker det är så snyggt!

You may also like

1 kommentera

FREEDOMtravel juli 23, 2016 - 10:25

Trevlig resa!!! Vi har precis kommit hem från Tjeckien och imorgon åker vi till Polen. Då reser vi enbart med handbagage ;) Om jag ska flyga långt tar jag gärna med bok/läsplatta också :)

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.