Hem » Personligt » The Liebster Award – frågor till en resebloggare

The Liebster Award – frågor till en resebloggare

by Isabel
2 kommentarer

Jag har blivit nominerad av Frukapten till The Liebster Award! För er som undrar vad det är kan en väl säga att det är ett sätt att uppmärksamma andra bloggare och få chans att ställa den man är nyfiken på 11 personliga frågor. När frågorna är besvarade är det den nominerades tur att i sin tur skicka vidare 11 frågor. Tack för nomineringen och frågorna Vanja, här kommer mina svar:

1. Hur ser ditt tidigaste reseminne ut?

Mitt tidigaste reseminnne är alla de somrar jag och min familj turnerade runt med husvagn runtom i Sverige. Jag minns köttbullarna i sås som mamma tillagade på gasolspisen, smattret på taket när det regnade om nätterna och hur spännande det var att gå på upptäcktsfärd med min ungarna i familjen vi alltid reste med. Allt detta har med åren rört ihop sig till ett enda stort mysminne, så jag vet inte vad som kom först riktigt!

2. Har du någon resa som du sitter och sparar på, den där resan med stort R som du ska göra när det och det och det klaffar?

En sak jag har insett är att den rätta tidpunkten aldrig riktigt kommer inträffa, man får bara bestämma sig för att “nu händer det”. Men resan med stort R som jag drömt om länge nu är en USA-resa som jag skrivit om här. Jag tror och hoppas att det kan bli verklighet under nästa år!

3. Kan du pinpointa en ”det här är den bästa resa jag nånsin gjort” eller är det omöjligt?

Den resa som först dyker upp är Nya Zeeland. Det var första gången jag var iväg på en längre resa och fick uppleva reselivsstilen på riktigt! Jag älskade känslan av frihet och drömmer mig ofta tillbaka. Nya Zeeland är by far det finaste landet jag vet!

nya zeeland hobbiton

4. Har du något dåligt reseminne?

Jag har (tack och lov) aldrig varit med om några incidenter eller något som varit jobbigt på riktigt när jag har rest. Den resa jag är mest likgiltig till är en vecka på Kap Verde. Det var februari och jag och sambon längtade efter sol och bad och tyckte Kap Verde såg fint ut. När vi kom dit så fanns det typ inget att göra? Det blåste konstant och jag blev magsjuk av maten andra dagen och var sjuk 4 av 6 dagar. Att jag blev sjuk och låg däckad på hotellet halva vistelsen gör att jag kanske fått en orättvis bild av Kap Verde.

5. Vad har ditt resande lärt dig?

Jag tror att resor gjort mig mer öppensinnad och förstående inför andra kulturer och människor. Att resa har också fått mig att inse hur privilegierade vi i Sverige är som är innehavare av ett svenskt pass. Att kunna resa fritt till 176 länder är ju fantastiskt!

6. Hur väljer du resmål och hur går du för det mesta till väga när du börjar researcha en resa?

Idéerna och inspirationen till de flesta resor får jag genom Pinterest och bloggar. Jag älskar att researcha mina resmål då förberedelserna nästan är halva resan för mig! Det gör också att en sällan hamnar i de klassiska turistfällorna. Nio av tio gånger går jag hellre på en bloggrekommendation än ex. Tripadvisor.

7. Reser du ensam, med vänner, partner? Har du folk i din närhet som delar ditt intresse för att resa?

Jag reser oftast med min sambo som också har ett stort intresse av att se världen. Hittills har jag aldrig rest ensam men jag har blivit alltmer nyfiken på det. Att lämna allt för ett år utomlands är jag inte så sugen på i dagsläget, men en weekend själv är jag inte helt främmande för.

8. Har du ett resefoto som du tycker extra mycket om?

 

9. Hur kommer det sig att du började reseblogga?

Det började med att jag startade en blogg som mest skulle fungera som ett sätt för alla därhemma att följa oss på vår backpackerresa förra året. När vi kom hem insåg jag hur kul jag tyckte det var att blogga och skapade min nuvarande blogg som jag döpte till Travelbug. Jag har alltid älskat att skriva och sedan jag började blogga har jag lärt mig massa andra saker som jag även har nytta av yrkesmässigt – exempelvis att fota i manuellt läge, sökmotoroptimera och att använda WordPress. Nu kämpar jag mest med att få tiden att räcka till så jag kan hålla den här bloggen mer levande!

10. Har du något smultronställe i Sverige som du vill berätta om?

Eftersom jag är uppvuxen i Kalmar har jag spenderat mycket tid på Öland så denna ö ligger mig varmt om hjärtat! Här finns finfina sandstränder, okända loppisar och massa mysiga gårdar som säljer lokalt producerade varor. De senaste gångerna jag har varit hemma har vi bara kört runt på måfå och vi hittar alltid något nytt! Min dröm är att ha en klassisk ölandsgård här en dag, med djur och gott om utrymme för mina kreativa projekt.

11. Har du någon resa inbokad eller drömmer om nåt särskilt resmål?

Min nästa resa går till Paris om två veckor! Ska dit på en tjejweekend och planen är att hänga runt i Marais-kvarteren, bara umgås och njuta av atmosfären i en av mina bästa städer.

 

 

Jag har skickat iväg mina frågor till Charlotte som bloggar på Readyfortakeoff.se!
Här kan ni läsa hennes inlägg.

 

You may also like

2 kommentarer

Vanja - Fru Kapten oktober 6, 2016 - 19:40

Det var jättekul att läsa dina svar Isabel. Jag förstår att Nya Zeeland är en favorit. Dit ska jag bara ta mig en dag.

Jag har uppdaterat mitt inlägg med länk till dina svar. :)

Svara
Isabel oktober 13, 2016 - 06:52

Det var ett roligt inlägg att skriva och vad kul att du uppskattade mina svar! Tack igen för nomineringen :)

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.