Hem » Personligt » Några dagar i Siem Reap och det bästa med att resa

Några dagar i Siem Reap och det bästa med att resa

by Isabel
0 kommentera

En av de absolut bästa sakerna med att resa är alla nya människor en träffar på vägen. Jag vågar påstå att våra fem månader på resande fot förra året gav mig fler nya bekantskaper än vad jag fått under de senaste åren i Stockholm.

Men när vi landade i Siem Reap, Kambodja, som ett sista stopp på vår backpackerresa kan jag erkänna att jag var trött. Jag var trött på att vara ytligt social med andra på hostelet, frustrerad på att inte kunna uttrycka mig så fritt och målande som jag gör på mitt modersmål och jag saknade mina kompisar hemma.

Då dök Ouk upp! Han kör tuktuk i Siem Reap och det var genom tips från några kompisar hemifrån vi möttes upp. Att få hänga med Ouk våra dagar i Siem Reap var det bästa som kunde hända! När vi landade, trötta och svettiga stod han där med sin tuktuk och väntade på oss. Han tog oss safe till vårt hostel och följande dagar var han vår guide och kompis – engagerad, pålitlig och alltid med en kylväska full av kall öl.

Vi blev guidade till de bästa templen i Angkor Wat:

angkorwat

angkor wat

angkor wat

Han tog med oss off the beaten track, till Siem Reaps förorter och på restauranger med typisk kambodjansk mat.

tuk tuk kambodja

siem reap kambodja

En dag fick vi åka med honom på utflykt till ett vattenfall där man kunde hoppa från klippor och bli fiskpedikyrad på riktigt (riktigt läskigt när fiskarna nafsade en i fötterna under ytan!).

vattenfall kambodja

Så mitt tips är, bli kompis med en tuktukförare!

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.