Hem » Personligt » The Floating Villages utanför Siem Reap, Kambodja

The Floating Villages utanför Siem Reap, Kambodja

by Isabel
4 kommentarer

Kompung Loung Kompung Loung

En av de bästa saker med att träffa Ouk i Kambodja var alla de platser han tog med oss till som vi aldrig skulle upptäckt på egen hand. En av de platserna var Kompung Loung (The Floating Villages), utanför Siem Reap. Ouk ordnade så att vi fick åka ut i en egen båt och därmed slapp bli lurade på upptrissade biljettpriser. Efter en båtfärd på det grumliga, bruna vattnet som färgats av lerbottnen nådde vi så The Floating Villages.

Kompung Loung ser ut som vilken liten stad som helst med skola, restauranger och till och med en kyrka! Dock med ett undantag – den ligger helt på vatten. Runt husen på de små trädäcken sprang barn i alla åldrar omkring, alla utan flytväst. De äldre barnen rodde runt i båtar som om det vore lika naturligt för dem som att gå.

The Floating Villages, Siem Reap The Floating Villages, Siem Reap

Att resa gör en ödmjuk inför det liv en själv belönats med.

Något som blev väldigt påtagligt är att de som bor här är mycket fattiga. Männen i byn försörjer sina familjer nästan uteslutande på att fiska. På senare tid har fiskebeståndet minskat i sjön vilket gjort att fisket varit tvunget att regleras vilket har medfört ökat tjuvfiske. Inte så konstigt då det för är många enda sättet att överleva. Det är ont om el och rent vatten i byarna och de boende badar, diskar och tvättar sina kläder i samma vatten. Något fungerande avloppssystem finns inte.

Barn säljer läsk och snacks till turister eller försöker tjäna ett par dollar på att låta turister posera med ormar.

The Floating Village The Floating Village

Någon (kan ha varit på det hostel där vi bodde) sa att de boende i dessa floating villages inte har råd att köpa en bit mark på fastlandet och därför är förvisade till ett liv på vatten. Kan dock inte säga 100% att detta är så, någon som varit där som vet?

You may also like

4 kommentarer

FREEDOMtravel oktober 25, 2016 - 21:34

Vilket speciellt ställe (säger jag som ändå bor på husbåt själv ;)). Men det verkar ju tufft också! Visst blir man ödmjuk av att resa!

Svara
Isabel oktober 26, 2016 - 19:08

Ja det blir man verkligen!

Svara
Fantasiresor november 1, 2016 - 18:15

Åh floating village lät så fantastiskt när jag bara läste rubriken. Att bara flyta runt i ett hav med sina små hus. Men vad sorgligt att de är så fattiga…

Svara
Isabel november 15, 2016 - 20:17

Ja det var verkligen intressant att se men lite vemodigt samtidigt :/

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.