Hem » Personligt » Summering av 2020 – vårt första vanlifeår!

Summering av 2020 – vårt första vanlifeår!

by Isabel
1 kommentera

Snart är det konstiga, annorlunda och omskakande året 2020 till ända och vad passar då bättre än att knyta ihop säcken? När det gäller bloggen har den tvingats ta en liten annan riktning nu när det inte känns superaktuellt med reseguider och weekendtips. Jag har känt att det har varit svårt att hitta en ny väg framåt, därav bristen på inlägg. 

Men – bland det största som hände mig under året var att vi äntligen gjorde slag i saken och köpte oss en campervan! Och att skriva om vanlife och hur vi har gått tillväga för att bygga campervan har varit otroligt roligt. Inläggen verkar också vara uppskattade av er som läser då de på ganska kort tid blivit mina mest besökta. Jag antar att det är fler än oss som testat på vanlife detta i år!

Ska vi kika på var Bojan har tagit oss under året?

Efter intensivt byggande under våren stod Bojan klar lagom till solen återvände till vårt avlånga land. Vår första säsong kunde ha fått en bättre start då vi upptäckte ett ganska stort bromsfel som sinkade oss. Lyckligtvis kunde det åtgärdas men det kostade oss både tid och pengar. 

Jungfrufärden gick till Mariefred/Järna där vi hittade en perfekt spot att slå läger på premiärnatten: 

camping-sjo

Grövelsjön och Idre

Vi åkte på en veckas tur till Idre och Grövelsjön, som jag velat besöka länge. Vi bodde hos en kompis föräldrar och startade morgonen med ett dopp i älven som rinner precis utanför deras hus. Jag kände en stark längtan efter att vistas mer i naturen och då framförallt i norr. Och också – sån skillnad på att köra bil i glesbygd?? Älskade frihetskänslan, renarna på vägen, skogen, rastplatserna, allt.

vandring-grovelsjon
grovelsjon-vandring

Hemfärden gick via Siljan där vi fick denna magiska solnedgång:

Öland 

I juli åkte jag och en tjejkompis ner till Kalmar för att hämta hem bilen som varit på verkstad (igen). Innan vi styrde upp mot Stockholm passade vi på att tillbringa ett par nätter på Öland – mitt absoluta favoritställe sommartid.

oland-vanlife

Grisslehamn

När L hade långledigt från sitt jobb i skärgården gjorde vi utflykter med bilen, bland annat till Grisslehamn. En mysig liten kustpärla men så svårt att hitta vettig plats att parkera? Vi åt frukost i hamnen, promenerade vid havet och åt rökta räkor.

grisslehamn

Förutom dessa lite längre resor har vi också tagit bilen till Mariefred, till ett bröllop där vi kunde övernatta i bilen och på en rad dagsutflykter. Nästa säsong hoppas jag att både bilen och världen återhämtat sig så att vi kan åka på ännu mer resor, både inom Sverige och i Europa. 

Sommar och resor brukar ju vanligtvis tillhöra några av mina höjdpunkter under året, men 2020 har för mig personligen också inneburit: 

 • Mer tid

  Jag har insett hur mycket jag värdesätter min tid. Att inte behöva göra sig i ordning och åka till ett kontor varje dag ger mer tid åt hemmafix, umgänge med L och återhämtning. Jag tror att det är fler än jag som känner att tanken på att återgå till kontorsjobb alla veckans dagar inte känns så lockande.

 • Enklare livsstil = mer pengar till sparkontot.

  Att än en gång få bekräftat att jag klarar mig bra på ganska lite medel blir ett kvitto på att jobba-mindre-få-mer-tid-att-leva-strategi är vägen att gå. Just nu funderar jag på att ta maj-augusti ledigt nästa år, det vore underbart.

 • Lugnare tempo. 

  Jag har börjat längta efter lugnet utanför stan vilket jag ALDRIG trodde skulle ske efter att ha bott i Stockholm i snart elva år. Efter årsskiftet flyttar vi till Uppsala, (fortfarande stad alltså) om än en mindre sådan. Jag ser fram emot att upptäcka nya områden och kunna cykla överallt!

 • Personlig utveckling.

  Den här perioden är ett perfekt tillfälle att lära sig något nytt eller fördjupa ett redan befintligt intresse. Vill du lära dig ett nytt språk? Börja koda? Få in en träningsrutin eller vistas mer i naturen? Nu är en bra tid för det! Jag har, förutom att bygga campervan, ägnat stor del av corona-perioden åt min nystartade frilansbusiness som SEO-konsult och skribent. 


Kortfattat kan en väl säga – det blev inte som tänkt men det blev rätt bra ändå. Hur har ert 2020 varit?

You may also like

1 kommentera

Rese- och upplevelseåret 2020 - lite mera rosa reseblogg december 30, 2020 - 16:01

[…] Annika på ResfredagJohnnybajdzjanFreedomtravelMatochresebloggen4000mil.seLadiesabroadTravelbug.se […]

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.