Hem » Nya Zeeland » På vinsafari i Napier

På vinsafari i Napier

by Isabel
0 kommentera

Näst på tur i Nya Zeelands-följetongen är Napier! För oss var ett besök här självklart eftersom vi älskar vin och är det något de kan här i Napier så är det just vin. Nya Zeeland producerar mycket bra vin sett till sin ringa storlek och odlingar finns överallt, från norr till söder.

Dagen för vår vinsafari gick vi upp tidigt. Från hostelet vi bodde på lånade vi varsin cykel och så bar det av! Runt Napier finns en massa olika gårdar att besöka och efter noggrant övervägande föll valet på Mission Estate Winery pga såg så drömmigt ut. Efter att ha cyklat 15km genom böljande landskap nådde vi så vår destination.

mission estate

Vi ägnade oss åt en liten upptäcktsfärd på ägorna innan det var dags för lunch. Herrgården byggdes i mitten på 1800-talet och är den äldsta vingården i Nya Zeeland. Här är mysigt att bara strosa runt bland vinrankor i långa perfekta rader, i allén upp till huvudbyggnaden och runt porlande fontäner.

fontan

Vi hade bokat ett bord på deras restaurang vilket kändes så lyxigt! Att äta ute unnade vi oss sällan som backpackers så att få bli serverad av personal i kostym vid bord med vita linnedukar uppskattade vi till tusen. När maten kom in kunde vi konstatera att det var bland det godaste vi ätit på månader!

mat

Till förrätt fick vi olika röror och nybakat (fortfarande varmt!) bröd. Varmrätten bestod av lamm, picklad lök, fetaostskum och massa smarrig sås. Avslutningsvis åt vi en lakritshistoria med små mini pretzels doppade i choklad.

napier_utvald

När vi fyllt på våra energidepåer igen var det dags för provning! Tyvärr fastnade inte detta på bild men vi fick smaka fem olika viner – vita, röda och söta dessertvin. Den största överraskningen var de två vita vinerna, där det ena luktade och smakade exakt som ett rött vin! Jag som verkligen inte är någon vinkännare uppskattade verkligen vår sommelier som berättade om olika druvsorter, odlingsförhållanden och framställningsprocesser.

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.