Hem » Nya Zeeland » Lake Tekapo & Mount John

Lake Tekapo & Mount John

by Isabel
0 kommentera

Våra två dygn vid Lake Tekapo kändes verkligen som en semester på semestern! Vi prickade in strålande sol vilket gjorde att sjön visade sig från sin allra blåaste sida.

Vi bodde på den här campingen vilken jag verkligen kan rekommendera! Vi var här i slutet på februari, hade inte bokat något boende innan utan åkte dit på vinst och förlust. Campingen ligger så nära sjön en kan komma och vi betalde bara någon hundralapp per person för en kombinerad campervan/tältplats med bästa utsikten, trots högsäsong.

lake tekapoTips på saker du inte får missa vid Lake Tekapo:

1. Hot Pools – bada i varma pooler!

Vid foten av Mount John ligger Tekapo Springs, tre olika pooler med varierande temperatur och gott om plats att bara sitta och glassa. Vi gick hit på kvällen vilket visade sig vara ett genidrag – mindre folk och magiskt att njuta av solnedgången i det ljumma vattnet.

2. Beundra utsikten från Mount John.

Snöra på dig träningsskorna och vandra uppför berget! Vandringen tar mellan en till två timmar beroende på om du väljer den korta branta vägen eller den längre och planare. Svettigt som tusan men väl värt mödan när en möts av detta:

mount john

lake tekapo

Efter en svettig vandring är det så skönt att slänga sig i det svalkande glaciärvattnet!

3. Ta ikoniska bilder vid Church of the Good Shepherd.

För fotoentusiasten är detta ett måste! Blått glaciärhav, lummiga gröna träd ackompanjerat av snötäckta bergstoppar som tornar upp sig i bakgrunden. Allra finast är det här i mitten på november – december när lupinerna blommar.
shepherd church

4. Besök stjärnobservatoriet Sky and Earth.

Vid Lake Tekapo finns ett stort utbud av aktiviteter, alltifrån helikopterturer till kajakpaddling och så kanske det allra mest populära – en tur till stjärnobservatoriet Earth and Sky. En klar och månfri natt är utsikten från toppen av Mount John (där observatoriet ligger) magisk!

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.