Hem » Nya Zeeland » Hobbiton – ett måste om du besöker NZ!

Hobbiton – ett måste om du besöker NZ!

by Isabel
0 kommentera

Jag har ju fortfarande en hel drös med Nya Zeelands-inlägg som ligger och väntar på att publiceras, så de kommande veckorna kommer bloggen fyllas med en rejäl dos av reseinspiration från down under! Jag tänker att det passar rätt bra just nu eftersom jag inte har någon resa planerad den närmaste tiden.

Så, som rubriken lyder är ett besök på Hobbiton ett måste! Utflyktsmålet, som ju inte behöver någon närmare presentation, är Nya Zeelands största turistattraktion och har hittills besökts av över 500.000 Tolkien-entusiaster från världens alla hörn.

De som känner mig vet att jag inte ens har sett hela Sagan Om Ringen-trilogin men jag tyckte ändå det var SÅ mysigt här och kan verkligen rekommendera alla ett besök här. Vi fick också veta av vår guide att nästan en tredjedel av alla besökare som kommer hit inte har sett filmerna eller läst böckerna, så jag var alltså inte ensam!

Jag ville bara krympa mig själv och flytta in i ett av de där hobbit-hålen.

ATT TÄNKA PÅ INNAN ETT BESÖK PÅ HOBBITON

– Om du (liksom vi gjorde) reser eller planerar att resa med buss på norra ön finns det stora möjligheter att spara in pengar på aktiviteter om du bokar dem i samband med dina bussbiljetter. Vi reste med Naked Bus och de hade rabatter på allt ifrån Hobbiton till river rafting och fallskärmshopp.

– Den närmaste staden att åka på guidad tur ifrån är Matamata men det går även att åka från Auckland eller som i vårt fall, från Rotorua.

– Sist men inte minst – välj helst en morgon/lunchtur! Staden är byggd åt “samma håll” eller vad man ska säga och är du där på eftermiddagen/kvällen kommer du få alla dina bilder i motljus.

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.