Beneath the Milky Way

by Isabel
0 kommentera

En av många fantastiska saker med Nya Zeeland är de stjärnklara nätterna. Jag har aldrig sett så många magiska natthimlar någon annanstans som just här. En natt som tog andan ur oss lite extra var en kall och klar sensommarnatt vid Lake Tekapo, på den södra ön. Vi hade på dagen bestigit det närliggande berget Mount John och visste att det däruppe på toppen låg ett stjärnobservatorium, Earth and Sky, som vi gärna ville besöka. Det skulle dock visa sig vara lättare sagt än gjort!

Moln, en stor grupp kinesiska turister och åskoväder kom i vår väg och vi enades om att det skulle känts minst sagt bittert att lämna Lake Tekapo utan att ha sett dessa berömda stjärnor. Vi tog då saken i egna händer och utrustade med pannlampor började vi vandra uppför berget på egen hand. Bilvägen upp till observatoriet stängs av på kvällarna (för att inte strålkastarna ska störa forskarnas arbete) så att ta bilen upp var inte ett alternativ. Det tog betydligt längre tid uppåt än vad det gjort tidigare på dagen och bara själva bergsvandringen var ett litet äventyr i sig. När vi slutligen kom upp på toppen tappade vi andan, det var så himla vackert! Det gick inte att få till en enda rättvis bild men vi hade panoramaby över hela himlen och jag har aldrig sett så mycket stjärnor i hela mitt liv! Vi hittade en bänk där vi satt i säkert en halvtimma med nackarna krökta i en onaturlig, bakåtlutad vinkel och beundrade. Att bli sådär överväldigad av naturen får mig alltid att fundera på de stora livsfrågorna och jag minns att vi ägnade en lång stund åt att diskutera saker som om universum verkligen är oändligt, om det finns liv på andra planeter osv osv.

Stjärnhimmel Nya Zeeland
Bildkälla

När vi satt däruppe hörde vi lite av den guidade turen som pågick som vi inte fått plats på och göttade oss lite över att vi just sparat 140 dollar.

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.