Hem » Nordamerika » USA: Ett dygn i Yosemite National Park

USA: Ett dygn i Yosemite National Park

by Isabel
0 kommentera

På morgonen när vi vaknar är luften är frisk och ren. Det doftar barr och kaffe från Caféstugan i närheten. Efter en stadig (nåväl) frukost bestående av muffins och cappuccino börjar vi vandra. I takt med att vi lämnar stugbyn bakom oss blir människorna färre och naturen med påtaglig.
Skogen gör någonting med en.

Plötsligt infinner sig ett inre lugn, trots att pulsen är hög av ansträngningen. Mobilerna har vi lämnat i tältet, de har ändå ingen teckning häruppe bland bergen. Vi fotar en massa, men efter varje bild stannar vi till för att få njuta av omgivningarna med egna ögon också.

För det är makalöst vackert.


Ta sig runt:

I ‘The Valley’ där de flesta som inte är hardcore och ska klättra Le Capitan/leva vildmarksliv i en vecka bor går det bussar mellan restaurangerna, vandringslederna och stugbyarna. Det går även att hyra cyklar.

Övernattning:

Det finns en del olika alternativ att välja på – husbil, vildcamping eller stugor exempelvis. Vi valde tent cabins, robusta tält med en dörr som gick att haspa. Kändes ändå väldigt autentiskt då väggarna var noll ljudisolerade eller skyddade mot kyla.

Bra att tänka på:

Det blir kallt på natten! Ta med ordentligt med kläder och se till att ta med sovsäck som är anpassad för det väder som råder när du är där. Det går att hyra sovsäckar i parken också men då är det först till kvarn som gäller så risken finns ju att de hinner ta slut.

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.