Hem » Nordamerika » Tillbakablick: En jul och ett nyår i Karibien

Tillbakablick: En jul och ett nyår i Karibien

by Isabel
1 kommentera

Hoppas 2017 varit snällt såhär långt och att ni firade in det nya året på bästa vis. Idag tänkte jag resa (hehe) bakåt, nämligen till den här tiden för prick två år sedan!

Då befann jag mig här, på kryssning i den karibiska övärlden. En drömresa på alla sätt och vis! Under en veckas tid gled vi runt i den karibiska övärlden med holländska/amerikanska kryssningsfartyget MS Westerdam. Såhär såg vår resrutt ut:

27 december – avfärd från Fort Lauderdale
28 december – at sea
29 december – Turks and Caicos
30 december – Puerto Rico
31 december – St. Thomas U.S Virgin Islands
1 januari – Bahamas
2 januari – at sea
3 januari – tillbaka i Fort Lauderdale

Dagarna till havs spenderade vi mestadels vid poolen eller vid bufféborden som stod uppdukade från morgon till kväll. Ombord på båten fanns allt en kan tänka sig i nöjesväg – casino, nattklubb, barer, bibliotek och en träningsanläggning med magisk utsikt över däck. Till gymmet gick vi bara en gång dock, sjögången kändes så en höll på att ramla av löpbandet.

Varje gång när vi lade till i de olika hamnarna gick det att boka dagsutflykter om en inte kände för att utforska på egen hand. Vi spenderade lata dagar på stranden, klappade hästar och brände våra vinterbleka näsor i solen.

I Puerto Rico gjorde vi en guidad till tur till nationalparken El Yunque. Nationalparken är ett regnskogsområde unikt i sitt slag, med tropiskt klimat året runt och en stor biologisk mångfald. Bussen som skulle ta oss från båten till regnskogen var en rosslig historia och det kändes som att den när som helst kunde klappa ihop. Efter en lång biltur började vägen bli smalare och backarna högre.

Tills vi slutligen nådde ingången! Nationalparken El Yunque ligger i bergen, så pass högt att det slog lock för öronen ett antal gånger på vägen upp. När vi nästan var framme bad chauffören oss att öppna fönstren då han var tvungen att stänga av ac:n sista biten då minibussen klarade alltså inte av att anstränga motorn så mycket och samtidigt hålla igång luftkonditioneringen.

På nyårsafton (min födelsedag!) vaknade vi upp i St. Thomas. Vi beställde frukost till rummet och jag fick instruktioner om att göra mig i ordning för det vankades överraskning. Jag antog att vi skulle spendera en skön dag i solen men det visade sig att det skulle bli bättre än så, vi skulle nämligen få se delfiner! En oförglömlig dag, som jag inte har en enda bild ifrån tyvärr men fint vare. Efter utflykten var det bara att svida om och bege sig till restaurangen för middag och festligheter.

Tolvslaget firades ute på däck till karibiska toner i cirka trettio graders värme.

Morgonen efter fanns ingen tid att spilla då vi under natten nått Bahamas. Kritvita, milslånga stränder och det klaraste turkosa vatten jag någonsin sett! Vi åt färsk frukt, badade och läste bok i en hängmatta, fortfarande lite sega efter gårdagen. Ett skönt avslut på en oförglömlig resa!

You may also like

1 kommentera

FREEDOMtravel januari 4, 2017 - 05:36

Ser härligt ut!!! Önskar god fortsättning!

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.