Hem » Mat & restauranger » Villa Famiglia – Italien på hemmaplan

Villa Famiglia – Italien på hemmaplan

by Isabel
0 kommentera

Här kommer ett utflyktstips om du befinner dig i Kalmar – Villa Famiglias medelhavsträdgård. Detta underbara ställe är så nära Italien en kan komma utan att lämna Sveriges gränser. Jag ser till att göra  minst ett besök här varje sommar och extra härligt är det ju att lajva Italien i år när en inte kan resa dit på riktigt. Villa Famiglia består av ett vitt stenhus omgärdat av en gigantisk trädgård med olivlundar, porlande fontäner, citronträd och formklippta buskar.  På åkern runtomkring  skymtar röda lador med hästar som betar i förgrunden  – Italien och Sverige i perfekt symbios! Villan ligger i Vassmolösa, strax två mil söder om Kalmar och är väl värt en avstickare. 

Maten på Villa Famiglia

Villa Famiglia har öppet för lunch, fika och middag tisdag – söndag mellan 11:00 – 20.30. 

På menyn hittas bland annat pizzor, risotto, charkbricka och massor av goda bakverk. Dryckesmenyn innehåller klassiker som Negroni, Bellini och ett urval av vin och öl från Italien. I trädgården finns många sittplatser men vill ni säkra en plats i växthuset kan det vara bra att boka bord. 

Italiensk trädgård och försäljning av växter

Villa Famiglia erbjuder också ett handplockat sortiment av krukor, växter och trädgårdsmöbler som är direktimporterade från Italien. Växterna är helt fantastiska och hade jag haft en trädgård hade jag gjort om den till ett italienskt litet paradis direkt! 

orangeri

Hitta till Villa Famiglia

Villan ligger på Karlskronavägen 40 i Vassmolösa. Om du tar dig hit med bil 
Lättast tar du dig hit med bil eller buss, som stannar femtio meter från huset. 
Se mer info på Villa Famiglias hemsida. 

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.