Hem » Mat & restauranger » Stockholms bästa semla – stor guide för 2021

Stockholms bästa semla – stor guide för 2021

by Isabel
3 kommentarer

Senast uppdaterad 3 februari 2021

Vet ni hur man bäst överlever januari och februari? Jo, genom att äta massor av semlor! Direkt när lussebullarna slutar säljas på bagerierna glider jag utan uppehåll över till semlor, det är sen gammalt.  Just nu håller jag på med ett angenämt helgnöje: att testa mig igenom Stockholms utbud av semlor. Här kommer mitt högst personliga urval av Stockholms bästa semla 2021: 

Brioche

Var: Gustavslundsvägen 34, Alvik

En favorit från tidigare år är Brioches semla som vunnit Allt om Stockholms stora semmeltest. Trots skyhöga förväntningar blev jag inte besviken – denna godsak levde upp till alla förväntningar! Lagom mycket mandelmassa, snygg (ja den var snygg), plus en bulle som inte var av denna värld. Så. Himla. God. 

stockholms-basta-semla-2021

Magnus Johanssons bageri

Var: Lugnets Allé 7, Hammarby Sjöstad

Jag hade nöjet att bo granne med detta härliga ställe en period och gick då hit orimligt ofta. Dessa semlor är verkligen en klass för sig! De har också en vegansemla som är mycket god. Till skillnad från många andra vegansemlor lyckas de få grädden härligt fluffig. 

BAK

Var: Söndagsvägen 3, Farsta

Ytterligare en favorit söder om stan. Grädden är härligt fluffig och mandelmassan innehåller stora, rostade bitar av mandel. 

Konditorn och bagarn

Var: Pepparvägen 11, Hökarängen

Semlorna här är stora som en mindre middag så tips är att inte ha ätit innan. Bullarna är hårt gräddade (viktigt tycker testpanelen) och med riktigt mycket kardemummasmak. 

 

Vetekatten

Var: Kungsgatan 55, City

Vete-katten är en sann Stockholms-institution och här är det fullsatt från tidig morgon till sen kväll. Semlorna brukar således ta slut innan stängning. Vetekatten kör på både klassiska semlan med mandelmassa och en med vaniljfyllning som båda är magiska. 

 

K-märkt

Var: flera adresser i innerstan

K-märkt är experter på bakverk och brukar ofta placera sig högt i semmel-testerna. Jag gillade deras semla, även om det inte var en favorit. De har en bra storlek och bra balans mellan grädde och mandelmassa. 

Riddarbageriet

Var: Riddargatan 15, Östermalm

En riktig klassiker på Östermalm som såklart förtjänar en plats på listan. Gillar deras koncept med minisemlor för stunder då en känner för något lite mindre till kaffet.

You may also like

3 kommentarer

Eva januari 2, 2020 - 20:41

Vill bara slå ett slag för Sumpan! Många små mysiga bagerier, mer FANTASTISKA semlor :D

Svara
Isabel januari 13, 2020 - 20:18

Åh vilket bra tips! Ska ta mig en tur dit och utforska utbudet, snart säsong igen ju!

Svara
Jennifer Sandström februari 11, 2020 - 20:32

Hann med en semla från Vete-katten nu när jag var i Stockholm och var mycket nöjd! Inte lika nöjd med Pom & Floras semmelgröt (det var mer gröt med mandel än vad det var semla, haha).

Ps. Upptäckte att länkarna längst ner på din sajt, till sociala medier, inte fungerar!

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.