Hem » Inspiration » Var reser vi 2017? Läs min trendspaning!

Var reser vi 2017? Läs min trendspaning!

by Isabel
4 kommentarer

Nytt år betyder nya spännande resmål! Som med allt annat går det ju även trender i resande och här är några trender jag tror kommer växa sig allt starkare under 2017:

Like a local

Vi vill resa för att få en bättre förståelse för världen och uppleva andra kulturer och miljöer så som lokalbefolkningen. Att vi i allt större utsträckning väljer bort solsemester och hotellkomplex är ingen nyhet, men 2017 blir det ännu tydligare. Vi skippar Tripadvisors topplista och litar hellre på rekommendationer från vänner och bekanta.

Att låta intresset välja resmål

Vi är beredda att åka långt för våra intressen och vill att resan kretsar kring en specifik upplevelse. Vi väljer resmål efter var de bästa vågorna, brantaste bergen eller häftigaste festivalerna finns.

Hållbart resande

Som en motpol till ovanstående punkt tror jag också att vi kommer resa mer hållbart 2017. Vi väljer tåg framför flyg och blir mer intresserade av de pärlor vi har i vår närhet, som att utforska fjordarna i Norge i stället för Nya Zeeland.

Sist men inte minst, här är några resmål jag tror vi kommer få se betydligt mer av under 2017 och som jag själv är väldigt sugen på att besöka:

Hawaii – en kompis pratade sig varm om Hawaii och efter det dök resmålet upp var jag än vänder mig!

Burma – Burmas turism är på uppgång men fortfarande en doldis jämfört med till exempel Thailand och Laos. Burma är för dig som söker ett spännande resmål och slående vacker natur.

Bhutan – Ett litet kungarike i Himalaya som länge varit ett av världens mest isolerade länder. Här mäts BNP i lycka och i huvudstaden finns inte ett enda trafikljus. Bhutan tar emot omkring 100.000 turister varje år och du får enbart vistas i landet i sällskap av en guide.

Grönland –  Bland myskoxar, inlandsis och norrsken! Att resa dit är både dyrt och en aning komplicerat men ack så värt mödan! I alla fall så tror jag det efter att ha sett Fantasiresors fantastiska bilder från när hon var där förra året.

Polen – ett weekendresmål på uppgång som jag tror kommer bli ännu mer populärt under nästa år! Prisvärt, bra mat och ett rikt kulturliv är tre saker som i alla fall lockar mig!

När det gäller weekendresor tror jag på att välja “traditionella” länder men välja bort huvudstäderna till förmån för något nytt i ett lugnare tempo. Som exempelvis Toledo i Spanien, Basel i Schweiz eller Salzburg i Österrike.

Vilka länder/städer tror du kommer bli trendiga under 2017?

You may also like

4 kommentarer

FREEDOMtravel januari 15, 2017 - 18:37

Intressant spaning! Jag kan nog tänka mig att det mesta stämmer dessutom. Någon anledning att använda namnet Myanmar istället för Burma förresten…? Fler destinationer jag tror på? Ja, jag tror att Belgrad kommer bli mer populärt som weekenddestination, och kanske andra städer i östra Europa också, typ Zagreb och Ljubljana.

Svara
Isabel Holm januari 19, 2017 - 19:55

Vad roligt att du håller med! Och ja, Ljubljana tror jag också kommer bli stort :) Att jag använde Myanmar istället för Burma handlade mest om min okunskap. Trodde inte det var någon skillnad på dessa namn men nu när jag läst på lite känns det såklart bättre att kalla landet Burma.

Svara
We are Nodes februari 19, 2017 - 19:15

Jag ska köra Slovenien, Makedonien, Montenegro och Albanien i sommar och tror att det är länder som kommer trenda nästa år åtminstone (om inte i år). I övrigt tror jag också på Polen som ligger såpass nära Sverige och fortf är mycket billigare (härliga stränder dessutom i t.ex. Sopot). Bra inlägg! //Yasmin, We are Nodes

Svara
Isabel Holm februari 21, 2017 - 19:43

Åh vad härligt! Är sjukt sugen på en snarlik resa, framförallt Montenegro lockar :) Tack så mycket!

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.