Hem » Guider » Weekend i Krakow – tips på restauranger

Weekend i Krakow – tips på restauranger

by Isabel
0 kommentera

När jag reser till en ny stad spenderar jag helst min tid i kvarter där restauranger, barer och cafeer ligger tätt på rad.  Jag söker mig ofta till områden likt Kreuzberg i Berlin eller Distrikt 7 i Budapest.  Ja, ni fattar. Krakows hipsters hittas i de gamla judiska kvarteren runt Kazimerz. Vi spenderade största delen av vår weekend här och som jag hade på känn är det precis en sådan stadsdel jag uppskattar! Hos flyg.nu kan du enkelt hitta och boka ditt flyg till Krakow.

Eftersom vi åkte hit över påsk var det en hel del butiker som var stängda men det gjorde att vi fick mer tid till att testa oss igenom Krakows restaurangutbud – något jag väljer över shopping alla dagar i veckan. Här kommer några matiga tips som är värda ett besök ifall du planerar en weekendresa till Krakow:

bhajan-cafe-krakow

Bhajan Café

Var: Stradomska 17

Vegetariskt/veganskt café med Indien-inspirerad meny och inredning. Älskade detta ställe! Vi åt en supergod brunch här bestående av pannkakor och parathas, som är en matig pannkaka. Drack massor av mango lassi och chai té. Fick sånt längt efter Indien. De verkade också ha olika workshops där inom yoga och meditation som såg spännande ut.

youmiko-sushi-krakow

Youmiko Sushi

Var: Józefa 2

Kanske lite otippat att åka till Krakow för att äta sushi men detta ställe vill du bara inte missa. Restaurangen är liten och ofta fullbokat men vi gick hit i ‘mellantiden’ mellan lunch och middag och lyckades knipa två platser i baren. Kockarna lagar maten framför en och bara att få se med vilken skicklighet de tillreder sushin är värt ett besök i sig.

Kattcafé

Var: Krowoderska 48

Yes, i Krakow finns caféet för alla crazy cat ladies. Det är ett väldigt anonymt, ganska slitet ställe men om du har tur är det någon misse som vaknar och håller dig sällskap när du sippar på din cattpuccino.

Singer

Var: Estery 20
Mysigt café med levande ljus och ett piano som fungerar som ett litet bord att ställa drinken på.

weekend i krakowtytano-hipster-krakow

Tytano

Var: Dolnych Młynów 10
Om det är en solig och varm dag, ta dig till Tytano för en eftermiddagsöl och chill på innergården. Den gigantiska byggnaden rymde förut en gammal cigarettfabrik men nu har de nedgångna, grafitti-klottrade lokalerna gjorts om till vinbarer, klubbar och ölhallar som blivit det självklara hänget för Krakows hipsters.

studio culinare

Studio Culinare

Var: Gazowa 4
Lågmält, artigt och bra kvalité på maten. Lite opersonligt om du frågar mig, men när det gäller maten/vinet finns absolut inget att klaga på. Plus för att en femrätters meny i Polen bara kostar en bråkdel av vad den skulle göra i Sverige.

Inlägget är sponsrat av flyg.nu, en sajt där du kan hitta och boka flygresor.

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.