Home Guider Gamla stan i Stockholm – mer än bara turister

Gamla stan i Stockholm – mer än bara turister

Alltså, Gamla stan måste ju vara en av Stockholms mysigaste (och mest underskattade) stadsdelar? Turister som trängs i de trånga gränderna, souvenirbutiker i varenda gathörn och restauranger med hutlösa priser och halvtaskig mat kanske du tänker. Då är det dags att tänka om! Jag undvek dessa kvarter förut pga ovanstående. På senare tid har dock Gamla stan blivit området där många av mina favoritrestauranger och barer ligger. Vad sägs om tryffelburgare, munkar med fryst, riven getost eller violdrinkar i Sveriges äldsta apoteksbar?

BARER

Corner Club Lilla Nygatan 16

Vägg i vägg med The Flying Elk ligger Corner Club, där några av Sveriges bästa bartenders huserar. Här är drinkarna säsongsbaserade och serveras med stor omsorg! Perfekt ställe att slinka in på en fördrink innan middagen.

Pharmarium Stortorget 7

Vid Stortorget kan du sippa lyrriga drinkar i en bar som huserar i samma lokal som Sveriges äldsta apotek en gång låg. Vad sägs om en drink med Purity Vodka, Lakritssirap, Ciociaro Amaro, Gräddkola, Violpärlor och citronbitters? Väldigt sugen på att testa den brynta smörglassen också.

Tweed Lilla Nygatan 5

Välkomna, har ni bokat en soffa? Så blir du hälsad på Tweed. Den här baren är perfekt för en aw under murriga höst- och vintermånader. Atmosfären är mysig och Chesterfieldfåtöljerna gör att det verkligen känns som att sitta i någons vardagsrum. Se till att faktiskt boka en soffa (fåtölj) om ni blir ett gäng och har för avsikt att hänga här ett tag!

RESTAURANGER

Bild lånad från The Flying Elk Bild lånad från The Flying Elk

The Flying Elk Mälartorget 15

OMG, vad vi har varit här mycket. Tryffelburgare, tre-gånger-friterade pommes, Frunch (en försvenskning av brunch), sinnessjuka mellanrätter och enda stället i Stockholm jag dricker öl på. The Flying Elk var också anledningen till att jag var tvungen att ta ett års uppehåll från tryffel pga överätit. Gå hit!

Djuret bakfickan/Svinet Lilla Nygatan 5

“Ett djur, en meny”. Låter kanske en smula makabert men gillar du kött är detta stället för dig! På sommaren öppnar de upp sin säsongsrestaurang Svinet och grillar på taket under bar himmel. När vi var där spelade de sköna karibiska toner och det var en sån magisk sommarkväll där en kunde sitta utomhus hela kvällen.

Barrels Stora Nygatan 20

Stockholmarnas vurm för hamburgare verkar aldrig gå över och jag klagar inte. Vårt projekt att äta oss igenom stans utbud fortsätter och hittills ligger Barrels mycket bra till. Tips! Välj en enkel burgare utan krusiduller, typ Cheesen med 3xcheddar <3.

You may also like

2 comments

Maakus december 19, 2016 at 13:01

Tweed <3

Reply
Isabel Holm januari 19, 2017 at 19:57

<3

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.