Hem » Europa » Weekend i Kiev – tips på saker att göra

Weekend i Kiev – tips på saker att göra

by Isabel

Jag skulle gärna vilja skriva en reseguide om Kiev men en weekend i en ny stad är på tok för lite tid för att kunna göra det rättvist. I stället kommer här en summering av vår helg i Ukrainas huvudstad och tips på saker att göra om du planerar en resa till Kiev.

1. Fynda på second hand

I Kiev finns mycket bra second hand-shopping och vi blev båda nyfikna på Lesnaya. I barackerna runt Lisova tunnelbanestation ligger detta second hand-mecka för den som inte räds att få sina händer smutsiga.

Vi googlade oss fram till adressen men irrade omkring länge innan vi hittade rätt. Hit åker Kievs hipsters för att hitta outfits till helgens rave och det går att göra riktiga fynd med lite tur och tålamod. Jag har aldrig sett så mycket kläder i-hela-mitt-liv. Många av de plagg som säljs är inte ens uppackade och sorterade utan du får riva runt bäst du vill – det går verkligen att hitta vad som helst här. Hur plaggen kommit hit fick vi inte riktigt någon klarhet i. Vad jag har hört är att de skänkts till Röda korset men på något sätt hamnar de på denna gigantiska marknad i Kievs förorter i stället.

2. Åk tunnelbana - besök Zoloty Vorota och Arsenal

Detta är något jag försöker göra på alla nya ställen jag besöker eftersom det ger en bild (inbillar jag mig i alla fall) av hur det skulle vara att bo och leva i staden.  Att åka kommunalt är ett bra sätt att lära sig hur Kiev är uppbyggt. En tunnelbanebiljett i Kiev kostar tre kronor.

tunnelbana-kiev
Zoloty Vorota tunnelbanestation
arsenal-station-kiev
Kievs tunnelbana

Arsenal - världens djupaste tunnelbanestation

Många av Kievs tunnelbanestationer är fantastiskt vackra! Men vilken ska en välja?

Jag rekommenderar att ta en sväng förbi Arsenal, som är världens djupaste tunnelbanestation. Den ligger 105,5 meter under markytan och jag lovar att du kommer få svindel när du närmar dig toppen av denna rulltrappa!

Arsenal ligger längs med den röda linjen och är en bra punkt att utgå ifrån när du ska utforska Kievs stadsdelar. I närheten ligger också Mariinsky park, som passar utmärkt för en promenad.

3. Gå på klubb

Kievs nattliv är något utöver det vanliga och gillar du techno är en sväng i underjorden ett måste! Spana in Closer eller Resident advisor för att se aktuella events. 

4. Testa georgisk mat

I Kiev finns det gott om restauranger som serverar georgisk mat – väldigt bra sådan dessutom. Vi åt på Mama Manana, något turistig men med mycket bra mat! 

georgisk-mat
georgisk-restaurang-kiev

5. Utforska Podil

Podil beskrivs som Kievs hipsterkvarter – ett område där det finns gott om barer, cafeér och restauranger att upptäcka. När det kommer till boende kan jag verkligen rekommendera hotellet vi bodde på, Podil Plaza. Är en ute efter något mer ukrainskt finns ett antal stora, före detta sovjethotell att spana in. Tips är Natsionalny Hotel som ligger intill Mariysky Palace. 

 

Frukost på Milk Bar

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.