Hem » Europa » 3 mattips från Vesterbro, Köpenhamn

3 mattips från Vesterbro, Köpenhamn

by Isabel
0 kommentera

I somras (känns ju som en evighet sen?!) var vi på en miniweekend i Köpenhamn och jag kom på att jag ju inte visat alla bilder från den ännu.

Trots att jag varit i Köpenhamn ett par gånger har kvarteren kring Vesterbro och närliggande Köttbyn gått mig förbi. Det skulle dock bli ändring på nu! Vi hyrde en mysig liten etta i hjärtat av Vesterbro med enda plan för dagen: MAT. Det visade sig att våra frukost, lunch- och middagsval den dagen var tre riktiga lyckträffar!

På morgonen vaknade vi upp i ett gråmulet Köpenhamn, till frisk luft och gator som doftade sommarregn.

1. Mad og kaffe

Detta café låg ett kvarter från ‘vår’ lägenhet – sämre kvartershak kan man ha! Älskade allt här – atmosfären, kaffet och upplägget med smårätter som gjorde att man slapp välja på salt och sött vilket är mitt ständiga frukostdilemma. Kan någon starta upp ett liknande ställe i Stockholm plz?

pizza-mother

2. Mother

Populär pizzeria i Köttbyn. Här åt jag en gudomlig vit pizza med mozzarellabas toppad med bland annat potatis.

3. Osteria 16

När kvällen kom hade vi bokat bord på Osteria 16, som vår Airbnb-värd tipsat oss om. Detta är ett liten italiensk restaurang där de serverar åtta rätters antipasti, billigt rödvin och vatten ur plastmuggar. Menyn är skriven i en font som påminner mig om högstadiets rapportskrivningar på en laminerad, knallgul A4-sida. Stämningen är högljudd och slamrig och vid första anblick ser stället inte mycket ut för världen, men atmosfären är mysig och väldigt… italiensk. Kockarna småpratar på italienska med stamgästerna och för en stund glömmer jag bort att vi faktiskt befinner oss i vårt grannland och inte på en liten sylta i Rom. Jag tog inte en enda bild på maten för 22 när vi hade bord hade det hunnit bli mörkt.

Maten var inte det godaste jag ätit i livet men för 250kr var det sjukt prisvärt! Gå hit om ni gillar hemlagad, rejäl italiensk mat som är något annat än de klassiska pizza-burrata-pasta-rätterna.

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.