Hem » Europa » Papirøen ➝ Köpenhamns bästa streetfood

Papirøen ➝ Köpenhamns bästa streetfood

by Isabel
0 kommentera

I helgen var vi på en miniweekend i Köpenhamn, en resa som till största del gick ut på att testa nya roliga matställen, bruncha och utforska Vesterbro-området där vi hyrt en lägenhet över helgen. Men, mer om Vesterbro en annan gång för här kommer ett första mattips – Papirøen streetfood!

Om du är på jakt efter god, prisvärd mat och trendig miljö kommer du inte att bli besviken. Ta sikte på populära Nyhavn och gör en avstickare vid båthamnen så är du snart där.

Papiroen, KöpenhamnVi gick hit en torsdagkväll i juli och hela området vimlade av semesterfirare – familjer och kompisgäng som samlats för att umgås, äta och dricka vid kajen i solnedgången.

papriønPapirøen är ett industriområde som sakta förvandlats till ett kulturmecka med konst, kreativitet och såklart – mat! I food courten finns rätter från alla världens hörn – från klassiska danska smörrebröd till kryddiga, indiska grytor och koreansk BBQ. Alla dessa val framkallade grov beslutsångest hos oss alla.

papir_utvaldindianstreetfoodDessa indiska rätter såg helt magiska ut!

falafelmarrakechTill slut föll valet på det marockanska ståndet – flatbread fyllt med kryddig kyckling, mozzarella och ruccola.

papiroen street foodLite sötpotatis-fries slank också med.

wish tree garden copenhagenVi slog oss ner i Yoko Onos Wish Tree Garden för att äta.

papiroen/paper island yoko onoWord.

Papirøen går en oviss framtid till mötes – det nuvarande kontraktet löper ut i slutet av 2017 så passa på att besöka denna pärla medan den finns kvar!


 

HITTA TILL PAPIRØEN:

kartaAdress:

Papirøen
1436, Köpenhamn

 

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.