Hem » Europa » På min bucketlist: En skidresa

På min bucketlist: En skidresa

by Isabel
0 kommentera

– Inlägget är skrivet i samarbete med lionalpin.se –

Förra veckan kom snön och lade sig som ett vitt, fluffigt täcke över Stockholms gator. Det fick mig återigen att längta till den där vinterresan som ligger högt i topp på min bucketlist. Det är ganska nyligen som jag på riktigt har börjat uppskatta vintern. När jag var yngre var det helt annorlunda, då längtade jag bara till varmare breddgrader och föredrog solsemester framför snö alla dagar i veckan.

bad gastein

Jag tror att mitt skiftande intresse beror på jag gjort rätt många resor till solen men ännu inte varit i fjällen eller i alperna (i alla fall inte i vuxen ålder). Just nu är jag också mer sugen på upplevelser och äventyr än att chilla i en solstol, blir ju så sjukt rastlös av det!

Varje år kring jul åker min sambo med sitt jobb på en resa och enda sedan de var i Bad Gastein för två vintrar sedan har jag också velat åka dit på en skidsemester.

Bad Gastein är en liten ort fylld av liv. Förutom skidåkningen finns det roliga dagsutflykter, restauranger och såklart – after ski! Av bilderna att döma ligger byn också väldigt vackert omgärdat av berg och jag skulle inte ha något emot att ägna en hel dag åt att bara strosa runt bland de pittoreska små husen och fotografera.

vinterresa

Den ultimata skidresan för mig innehåller ett gäng kompisar, minusgrader, sol och gnistrande vita backar. Jag längtar efter att få uppleva frihetskänslan när jag för första gången kastar mig ut (hehe, I wish) i backen, solen som värmer vinterblek hy och känslan i kroppen efter en hel dag av frisk luft och skidåkning.

För även om snön kan förtrolla en huvudstad är det ingenting mot vad pudrig vit snö i grantoppar, stjärnklara nätter och gnistrande flingor gör med ens mående.

Är du också sugen på vintersemester? Här kan du läsa mer om Lionalpins skidresor till bland annat Bad Gastein.

Inlägget är skrivet i samarbete med Lionalpin.se. Åsikterna, orden och tankarna är enbart min egna. 

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.