Hem » Europa » Topp 3: Lyons bästa kaffe

Topp 3: Lyons bästa kaffe

by Isabel
0 kommentera

Det finns en jakt som aldrig tar slut: sökandet efter den perfekta koppen kaffe. Att testa nya fik och kaffebarer när jag är ute reser är bland det bästa jag vet! Här kommer tre tips på bra kaffeställen i Lyon, Frankrike:

Slake Coffee
9 rue de l Ancinenne Prefecture

Vi kom hit relativt tidigt en lördagsmorgon och då serverades frukostmenyn som bestod av mestadels granola och olika sorters kakor. Cappuccinon var topp och extra plus för att här finns både gott kaffe OCH bra grejer att fika. Slake är också perfekt för en brunch på söndagar. Att dyka upp spontant visade sig dock vara väldigt svårt då söndagsbrunchen med storstickade tröjor och ett gäng vänner närmast verkar vara en helig ritual för fransmännen.

La Boite á Café – Café Moxka
3 rue abbé rozier

Här råder kaffenörderi på högsta nivå! Du kan få ditt svarta guld precis hur du vill – handbryggt, aeropressat eller som traditionell cappuccino. Själva stället är inte mer än ett hål i väggen så här är det take away som gäller om det är inte är väder för en fika på uteserveringen.

Nuage Café
16 Rue des Capucins

På samma lilla torg som La Boite á café ligger också Nuage Café, ett livligt ställe med stora, öppna ytor. Vi satt uppkrupna i ett hörn, sippade på kaffe och gjorde upp kvällsplaner medan imman la sig tjock över de stora fönstren.

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.