Hem » Europa » Florens och finlunch på La Bottega

Florens och finlunch på La Bottega

by Isabel
1 kommentera

Interiör restaurangenJag fortsätter min Italienföljetong med en utflykt till Florens! I skrivande stund vräker regnet ner utanför fönstret och just nu känns det väldigt avlägset att vi befann oss i semestermode för bara några veckor sedan.

Det huvudsakliga målet med vår utflykt var en finlunch på La Bottega. Eftersom vi alla sex är matnördar var vi mycket pepp på att besöka den här restaurangen, som belönats med en Michelinstjärna. Vi hade satt på oss våra festligaste kläder och svettades kopiöst i den 33-gradiga värmen.

Vi tog plats på uteserveringen. Tack och lov var det skuggigt (och relativt) svalt här under markiserna.

la bottega champagne

Vi skålade för semester i glas med de tunnaste fötter jag någonsin sett. Var rädd att de skulle brytas om en råkade sätta ner dem för hårt i bordet. Bubblet var fantastiskt – friskt, iskallt och sådär kittligt i näsan som det ska vara!

la bottega förrätt

Till bubblet fick vi ett snacks som såg ut som ett litet konstverk. Wasabikräm på friterad alg toppat med en ätbar blomma.

balsamico och bröd

Till brödet, som bakats på låg värme i 24 timmar, serverades denna 25-åriga balsamico som var den godaste balsamico jag ätit i livet.

vin

Efter snacks och bröd kom så förrätten – lufttorkad skinka, ägg, tryffelkräm och ärtpuré. Och vin!

huvudratt

Huvudrätten! Sotad vit fisk med rättika, gulbeta och rödbetor i olika texturer. Denna rätt var den minst imponerande tyckte jag, kanske för att jag inte är ett jättefan av rödbeta men det saknades lite kryddor om en ska vara petig. Inte läge att be om salt och peppar på ett sånt ställe ju.

dessert1

Men så kom desserten – cheesecake av mango med kaksmulor och sorbet och huvudrätten var genast förlåten. Maj gad vad detta var gott!

Kalaset avslutades med en cappuccino och tryffel med timjan vilket smakade ungefär så konstigt som det lät! Mätta så vi knappt kunde andas vaggade vi sedan ner på stan, fönstershoppade och svalkade oss i luftkonditionerade gallerior med jämna mellanrum. Sedan tog vi bilen tillbaka till huset och spenderade resten av kvällen med att bada i poolen och dricka vin på vår veranda.

Men alltså, La Bottega! Gå dit om du har vägarna förbi Florens!

>> Läs alla inlägg om vår resa i Toscana här

You may also like

1 kommentera

FREEDOMtravel augusti 2, 2016 - 07:22

Waow vilken middag! Alltid en upplevelse att äta på såna ställen! :)

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.