Hem » Europa » Fem favoriter i Marais, Paris

Fem favoriter i Marais, Paris

by Isabel
0 kommentera

Marais, Marais, Marais… Min senaste resa till Paris blev fjärde gången gillt för mig i Frankrikes huvudstad och en sak som är bra med att återvända till ett resmål är att man redan scannat av stället och kan fokusera på godbitarna.

Min absoluta favoritdel i Paris är kanske inte helt oväntat Marais – tänk dig Shoreditch i London eller Söder i Stockholm! Här kommer därför fem tips på saker som du inte får missa:

1. Second hand shoppingen

Eftersom det finns så mycket Parisiennes med oklanderlig stil är det ju också rimligt att Paris har ett jätteutbud av second handshopping. Var beredd på är att vissa butiker är rätt dyra, men ju mer du pallar leta desto större är chansen att fynda. Mina favoriter är:

2. Brunchen på Derriere

brunch i marais

derriere dessert

derriere marais

Vi slank in här lite på vinst och förlust och blev inte besvikna. Dessertbordet dignar av allt gott och franskt du kan tänka dig – ostar, tartins, croissanter, creme brulee osv osv. Innegården är jättemysig och väljer du som vi gjorde att sitta utomhus måste du ändå ta en runda i huset också, inredningen där är så knäpp! Dessutom hänger det massa hippa människor här och jag skulle kunna betala för att bara få sitta där och GLO.

3. Smyckena på Claire Naa claire naa instagram

Jättefina och annorlunda smycken i origamistil, blev helt kär i dessa. Enkla, fina men ändå med någon liten detalj som man fastnar för. Helt okej priser också. Spana in deras Instagram här.

4. Godast i Marais: falafeln på L’as du Fallafel

las du fallafel

Kanske inte det första en kommer att tänka på när det gäller kulinarisk upplevelse i Paris men Falafeln i Marais får du bara inte missa! Om kön till L’as du Fallafel (som har de godaste!) ringlar lång finns det värdiga back ups i närheten – till exempel King Falafel Palace.

5. Söndags-stroset

Köp en take away-kaffe och spendera en söndagseftermiddag med att bara strosa runt bland roliga butiker, fin arkitektur och snygga människor. Det bästa med Marais är att det är mysigt i varenda gathörn!

 

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.