Hem » Europa » 36 timmar i Prag och den första vårsolen

36 timmar i Prag och den första vårsolen

by Isabel
4 kommentarer

Efter en liten incident (läs mer om den här) kom vi så iväg på vår efterlängtade tjejweekend till Prag. Sån häftig grej egentligen att man bara kan hoppa på ett plan och en timme och fyrtio minuter senare kliva av i ett helt annat land, med annan valuta och annat språk. Där vårsolen värmer och vi svettas i våra fluffiga vinterjackor.

Då första kvällen i Prag blev något kortare än vad vi först hade räknat med bestämmer vi oss för hamburgermiddag och bubbel på Dish innan vi tar en tidig kväll.

hamburgare-the-dish

Vi vaknar utvilade till en lördag som bjuder på strålande sol och vi vill ta vara på varje sekund av dagen! Första sightseeing-stoppet, The dancing house, ligger bara ett kvarter från vårt hotell.

Vi strosar vidare längs kanalen upp mot Prags stadskärna.

karlsbron-prag

När magarna börjar kurra bestämmer vi oss för att leta upp nåt ställe att äta lunch på. Vi hittar en restaurang med takterrass och därifrån har vi utsikt över Gamla stans myller. Vi är i princip ensamma häruppe sånär som på fiskmåsarna som cirkulerar ovanför våra huvuden. Solen skiner och vi kan till och med sitta utan jacka i solen.

I Gamla stan kryllar det av turister så vi spenderade inte särskilt mycket tid här. Karlsbron är lite av ett måste men var beredd på att trängas! Vill du undvika de värsta turistströmmarna är det klokt att vara här tidigt. Att se solen gå upp här ska vara nåt alldeles extra.

Här kommer lite fler Prag-tips! En del saker hann vi bocka av under vår korta vistelse, resten är en god anledning till att komma tillbaka för igen snart.

Att göra

– Strosa runt bland kvarteren i Vinohrady
– Testa tjeckiska specialiteter (och öl!)
– Unna dig en spa/massage eller ansiktsbehandling

Att se

– Charles Bridge
– The dancing house
– Utsikten över Prag från Letná Park

Att äta / DRICKA

Sasazu, asiatisk fine dining där du erbjuds massage (!) efter middagen.
– Hemingway bar, bra drinkar och mysig inredning.
Trdelnik, en strut gjord av donut-liknande deg, rullad i socker och fylld med glass som säljs i varje gathörn.

You may also like

4 kommentarer

Caroline mars 18, 2017 - 19:29

Har varit i Prag två gånger, sammanlagt sex nätter men känner mig inte färdig med staden för det.En fin stad helt enkelt :)

Svara
Isabel Holm maj 14, 2017 - 10:55

Ja Prag är verkligen superfint! Får bli ett besök till inom kort tror jag allt :)

Svara
Jerra juni 8, 2017 - 08:56

Tack, bra guide! Kan även rekommendera att ta en titt på Prags Pub och Ölguide för de med lite extra ölintresse :) http://www.praguebeergarden.com/

Svara
Isabel Holm juni 11, 2017 - 12:45

Kul att du gillar! Ska kolla in den :)

Svara

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.