Går det att ha en reseblogg även då man inte reser?

strand.jpg
Går det att ha en reseblogg även i perioder då en inte reser? Det är en fråga jag ställde mig när jag skulle starta den här bloggen och som jag tror att de flesta som skriver om resor någon gång funderat över.

Överallt i bloggvärlden pratas det om vikten av kontinuitet och nisch, en utmaning om en valt att inrikta sig på resor men också har ett heltidsjobb och därmed begränsat antal semesterdagar varje år. För mig har de här tankarna rört till så mycket i mitt huvud att jag inte kunnat ta mig för någonting i långa perioder. Jag kämpar med att komma på ämnen och hitta inspiration för den här platsen när jag är hemma i vardagen eftersom jag ofta känner att jag inte har något “speciellt” att dela med mig av.

Men, en resa behöver ju inte vara ett år i Australien eller en roadtrip runt hela världen för att räknas. Det kan ju vara den där söndagsutflykten eller en helg i staden du växte upp. Jag personligen älskar att få tips på små pärlor i närområdet där jag bor och av samma anledning skrev jag ett inlägg om min midsommar på Nåttarö här på bloggen. Det var tänkt som ett utflyktstips till men det var också ett sätt att kunna bli lite mer personlig och visa upp personer som är viktiga i mitt liv.

resebloggIbland har tanken slagit mig att bara strunta i allt vad reseblogg heter och använda den här platsen till att skriva om allt jag känner för. Ofta har en ju liksom fler än ett intresse och att inte “få” skriva om något annat kan ju kännas begränsande och göra att man tappar gnistan. Men jag älskar ju resor, både att genomföra dem och att skriva om dem!

Såhär tänker jag kring teman på min reseblogg

Jag har börjat tänka mer fritt kring teman på inlägg och ämnen som passar bloggen/den nisch jag valt. Förutom att resa är några av mina stora intressen mat och musik. Dessa ämnen går ju att variera i oändlighet med lite fantasi så att de även passar in i en reseblogg! Skriver du en reseguide kan det ju vara fokus på maten som är speciellt för just det området eller en topplista som fokuserar på stans bästa restauranger/cafeér. Ämnen jag spontant kommer på till tema musik är till exempel:

  • Bästa festivalerna i Europa
  • Guide till undergroundfester i Stockholm
  • Packlista för en klubbhelg i Berlin

Jag tror att detta också kan göra bloggen lite mer intressant även för de läsare som inte har resor som sin bästa grej i livet. I sådana lite mer “livsstils” inlägg känns det också naturligt att vara lite mer personlig, eller vad tycker ni?