Tjejweekend - häng med på 48h i Paris

utvald_paris.jpg

Hoppas ni har en fin lördag! Idag blåser vinden hårt i ett grått och mulet Stockholm och det känns nästan overkligt att vi för prick en vecka sedan befann oss i ett soligt, härligt Paris. Vi hyrde en liten studiolägenhet högst upp i ett gammalt hus i Marais. När vi kom dit sent på fredagskvällen kunde vi ana att utsikten var magnifik men det var alldeles för mörkt för att säga säkert.

På lördagen vaknade jag upp med sådant pirr i hela kroppen. Dags att göra Paris! Efter att ha gjort oss i ordning gav vi oss ut i den krispiga oktoberluften.

Första stoppet blev frukost på Le Pick Clops. Sådär god mat men rolig 50-tals inspirerad inredning med neon och grejer.

Därefter styrde vi stegen mot Seine.

Stannade för ett litet fotostopp vi fin port.

Stack in näsan på ett av Paris äldsta apotek, Buly, så fint!

Efter några timmars flanerande var det dags för eftermiddagsvin i solen följt av ett besök vid Eiffeltornet. När vi kände oss klara med turistandet hoppade vi på tunnelbanan mot Montmartre där vi fortsatte strosa bland butiker och mysiga kullerstensgator.

Allra bäst trivdes vi på en liten second hand bland pälsar, midjekorta Chloéjackor och massa roliga hattar, skor och väskor. Jag fyndade en sammetsklänning i perfekt blå/grön nyans som satt som en smäck!

Sedan beundrade vi utsikten från Sacre Coeur.

När det började skymma hittade vi en mysig bistro där vi åt en väldigt klassisk, fransk middag - vin, moules frites som avslutades med créme brulee. Vi pratade om livet, våra nästkommande resor och smidde framtidsplaner och här nånstans glömdes kameran helt bort.

Dagen efter unnade vi oss en sovmorgon innan vi gav oss ut för att spendera eftermiddagen i Marais innan hemfärd på kvällen.

Vi åt brunch på Derriere, vilket vi halkade in på av en slump efter att vi låst in våra väskor i porten bredvid. Någonstans i bakhuvudet visste jag att jag hört om stället innan och kom på att jag snappat upp från Elsas parisguide, så tack för detta! Att sitta på deras lummiga utegård, sippa och kaffe och gå flera rundor till dessertbuffé-bordet var ett perfekt avslut på denna korta men väldigt härliga tjejhelg.