Hem » Asien » Resa i Goa – förberedelser och tips på saker att göra

Resa i Goa – förberedelser och tips på saker att göra

by Isabel
0 kommentera

resa till goa tips

Innan jag åkte till Indien hade jag aldrig rest själv. Några tyckte att jag var skvatt galen som valde Indien för min jungfrutur men jag ångrar verkligen inte en sekund att jag åkte. Palolem i Goa var fantastiskt och jag har verkligen fått mersmak för landet – tänker redan på att jag vill åka hit igen och utforska mer.

Palolem ligger cirka två timmar från Dabolims flygplats och du tar dig enklast dit med taxi. Ju längre söderut i Goa du kommer, desto lugnare blir tempot. Palolem är för dig som söker stillhet, vackra stränder och yoga.

Att Goa är känt för sina trancefester och nattliv är inget man märker av här – är du ute efter fest är nog norra delen att rekommendera.

Här kommer lite praktiska tips om du ska resa till Goa:

Hur är säkerheten?

Jag kände mig aldrig otrygg under min vistelse i Goa. Dock blev stämningen en annan så fort solen gick ner – män blir mer gå på-iga och pratsamma men aldrig så att jag kände mig obekväm. Så länge du är street smart och går på magkänslan så kommer det gå bra!

Var ska man bo?

Det finns hotell och hostels i alla prisklasser, men jag skulle rekommendera en bungalow på stranden. Standarden är varierande och de är svåra att hitta online så ett tips är att ha första natten bokad och sedan ge sig ut och leta boende väl på plats. Jag bodde min första natt på Roadhouse hostel.

Saker att göra:

Shoppa på marknaden
Handla kläder, stenar, silversmycken, väskor, tyger, teér, kryddor och mycket mer på Palolems marknadsgata. Glöm inte att pruta!

Besök Zest café
Om du tröttnar på ris och curry – ta en fika eller en lunch på Zest café. Populärt veganskt café som serverar fantastiskt kaffe. Plus för bra människospotting.

Åk en båttur
Njut av den indiska solnedgången från en båt. Vi hittade en avlägsen strand som vi gick iland på innan färden tillbaka till Palolem.

indiska kryddor palolem

Såhär förberedde jag mig:

Research
Jag läste noga på om resmålet, kulturen, vad som gäller med visumansökan osv…Jag laddade också ner offlinekartor och tog kopior på pass, visum etc.

Eliminera jobbiga moment
Jag funderade på scenarion som kändes skrämmande och valde bort de jag kunde komma på redan innan jag lämnade Sverige. Ett exempel på det är resan dit och hem – jag valde mellanlandning i Helsingfors istället för Mumbai och beställde en taxi som väntade på mig i ankomsthallen i Goa i stället för att behöva köpslå med någon det första jag gjorde efter en lång resa. Lite dyrare men ack så värt pengarna.  

Packa smart
Ha med ett battery-pack i väskan om mobilen skulle dö, printa viktiga adresser och telefonnummer, sprid ut dina pengar på olika ställen i packningen. Sist men inte minst – packa lätt! Tänk på att du ska kunna bära alla dina väskor själv.

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.