Hem » Asien » Om att våga resa själv

Om att våga resa själv

by Isabel
0 kommentera

Jag vill aldrig att mina rädslor ska hindra mig från att leva mitt liv fullt ut. Det är dock en relativt ny känsla för mig – min tidigare strategi var att undvika allt jag tyckte var läskigt till varje pris. Något har dock ändrats inom mig den senaste tiden – att hela tiden utmanas och växa som person har aldrig känts viktigare.

Därför har jag nu bestämt mig för att resa själv. Till Indien. Det är typ det läskigaste jag kan tänka mig och därför ska jag göra det. För att få utmanas på ett personligt plan och för att jag inte vill att mina rädslor ska stå i vägen för saker jag vill göra. Dessutom tror jag att jag (ja, alla egentligen) mår bra av att spendera lite tid med sig själva ibland.

På onsdag åker jag till Goa och kommer först spendera ett par dagar i Palolem innan jag checkar in på ett yogaretreat vid närliggande Cola Beach.

Efter en stressig och på många sätt omvälvande höst är detta precis vad jag behöver.

Jag vet att folk reser kors och tvärs över hela jorden själva men det har tidigare varit helt otänkbart för mig. Tanken på att vara ensam i ett främmande land, med annan kultur och ett språk jag inte förstår har fått det att vända sig i magen på mig. Samtidigt har jag varit nyfiken på hur det är – frihetskänslan som kommer med att få planera sina dagar helt själv utan någon att ta hänsyn till eller att kompromissa med. Att vara tvungen att lita helt på sin egen förmåga och inse att även om man reser själv är man inte ensam.

Jag har tänkt på det här så länge, kanske nästan dagligen, i minst ett halvår. Precis före jul bokade jag biljetter, det var bara tvunget att hända. Kanske får jag mersmak, kanske kommer jag aldrig mer vilja göra om det. Vad som än händer är det okej. När jag väl fattat beslutet har liksom så mycket fallit på plats – med resrutt, planering och andra märkliga sammanträffanden. Det är som om universum (hehe, jag har gått all in i yogi-mindsetet redan) har en plan för mig.

Nu är det bara ett par dagar till avfärd och känslan är så blandad – jag är lika delar pirrig som livrädd. Till skillnad mot hur det annars brukar kännas när en reser har jag den här gången ingen att dela förberedelser och pepp med. För att lindra resfebern har jag hållit mig sysselsatt med att göra ordentlig research om resmålet, bokat boende i Palolem och såklart – yogat.

Så – ni som har rest ensamma, till Goa eller varsomhelst egentligen, vilka är era bästa tips?

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.