Hem » Asien » Little Cove Yoga Retreat – en oförglömlig upplevelse!

Little Cove Yoga Retreat – en oförglömlig upplevelse!

by Isabel
0 kommentera

Solens första strålar sveper sakta in över stranden, fyller palmkronorna ovanför våra bungalows med ett guldgult ljus. Jag sätter mig i stillhet på yogadäcket där morgonens första klass snart ska börja, lyssnar till vågornas kluckande mot stranden.  

Jag känner det i hela kroppen – det här måste vara paradiset. 

Little Cove ligger på en alldeles egen strand, inkilad mellan Cola beach och väldiga klippor. Pardeshi, som driver retreatet har lyckats skapa en stillsam oas här, långt bort från turister, trafik och indiskt kaos. Här flyter dagarna in i varandra och för första gången på länge kan jag helt gå upp i konsten att göra ingenting.

Det går snabbt att komma in i en rutin på Little Cove. Varje morgon väcks jag av personalens tassande steg på verandan.

– Morning ma’am. Your tea is ready.

Vi startar dagen med 2 timmars yoga. Jag trodde att jag skulle bli helt slut men det går faktiskt enklare än vad jag tror, både att utföra rörelserna och fokusera tankarna. Efter varje sekvens övar vi på egen hand – Pardeshi menar att det är det absolut bästa sättet att lära sig på. I början är det lite kämpigt men ganska snart förstår jag varför – det blir ett helt annat flow i kroppen när jag får göra både rörelser och andning i min egen takt.

Yogan följs av en efterlängtad frukost och lite social tid med de andra deltagarna. När frukten är uppäten försvinner alla iväg på sitt håll för att sedan sluta upp för brunch igen någon timme senare.

Dagen fortsätter sedan med läsning, massage, vila under palmerna eller med ett dopp i det 27 -gradiga vattnet. Framåt kvällen samlas vi alla igen för dagens andra yogapass eller meditation på klipporna. Att få meditera allra längst därute på udden medan solen sänker sig över horisonten kan vara något av det finaste jag upplevt.

Vi hinner landa i oss själva igen lagom till middagsklockan ringer och efter en välsmakande thali med efterföljande kvällsté sänker sig natten över Little Cove.

Om yogan

Yogan här passar alla, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Jag är en total nybörjare men klarade mig fint! Vid varje lektion visar Pardeshi vad som passar nybörjare och hur övningarna kan modifieras för de mer avancerade.

Varje pass inleds med en lång uppvärmning, stretch och andningsövningar följt av solhälsningar. Förståelsen om varför vi utför vissa övningar och hur de påverkar kroppen var så värdefull att få med sig.

Yogadäcket, inslagen av mantran och klangskålar satte stämningen på ett helt annat sätt än gymyogan i svettiga lokaler.

Praktiska tips och råd: 

➳ Ta ut pengar innan du kommer hit! Det finns en bankomat några minuters promenad från Little Cove men det är inte alltid det finns kontanter i den.

➳ Ha med dig snacks om du är en hungrig person. Det serveras två mål mat om dagen vilket jag tyckte räckte bra (en blir ju inte så hungrig i värmen). Men är du van att äta ofta kan det vara en bra idé.

➳ Jag som ensamresande tjej funderade en hel del på det här med säkerheten innan jag kom hit men på Little Cove finns inget att vara nervös för. Här finns bara yogisar och personer som är ute på exakt samma resa som du själv.  Jag kände mig inte otrygg en endaste gång och personalen är underbar! De hjälper gärna till att ordna transfer till och från flygplatsen och bokar taxi om du vill ut och upptäcka.

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.